Xperience Leader

Monique Hammink heeft de passie en gedrevenheid om het verschil te willen maken en van betekenis te willen zijn voor mens en samenleving. Vanuit de kernwaarden open (nieuwsgierig en present), flexibel (adaptief vermogen), bezieling (het verschil willen maken), daadkracht (impact realiseren) en persoonlijk (verbinding en echt contact) daagt ze zichzelf, haar Xperience TEAM en de deelnemers aan de programma’s van Empowering Center uit de volgende stap te zetten in hun leven en om op hun eigen manier van waarde te zijn voor de samenleving. In het klein en in het groot.

Samen met Frank Seine heeft Monique Meaningful Matters opgericht. Het gedachtegoed van Meaningful Matters vormt de inspiratiebron voor alle activiteiten binnen de labels Avicenna Academie voor Leiderschap, Academie voor Toezichthouders en Commissarissen, Opleidingsinstituut KMBV en natuurlijk Empowering Center.

Meer over Monique

Monique studeerde cum laude af in de Bewegingswetenschappen en Psychologie. Zij startte haar carrière als ‘psycholoog in de gymzaal’ binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Na haar promotieonderzoek naar non-verbale diagnostiek gaf zij les op diverse hogescholen en universiteiten en maakte deel uit van het lectoraat ‘Bewegen en Gedragsbeïnvloeding’. Zij ontving de Klaas van Roozendaal-prijs voor publicaties binnen haar vakgebied. Als zelfstandig trainer, coach & facilitator begeleidde zij door de jaren heen duizenden mensen in hun volgende stap in persoonlijk leiderschap, zowel individueel, als in team en organisatieverband. Zij ontwikkelde leiderschapstrajecten met onder meer meerdaagse leiderschapsreizen in binnen- en buitenland en is sparringpartner & conceptontwikkelaar in vele innovatieve ontwikkeltrajecten, met onder meer effectieve online leeromgevingen en blended-learning modules. Zij creëert graag ervaringen die inzicht geven en raken, zorgt voor beweging en ruimte om stil te staan, verbindt ziel en zakelijkheid, evenals hoofd en hart, lichaam en ziel, inhoud en impact, reflectie en actie. Om zo mens en organisatie met zorg en uitdaging te faciliteren in hun ontwikkeling, opdat zij de nodige (strategische) keuzes kunnen maken die duurzaam impact hebben. Op henzelf, op het team, op de organisatie en/of op de samenleving. Het creëren van nieuwe perspectieven speelt hierin een belangrijke rol.

Anderen over Monique

“Monique helpt mij om met een ander perspectief naar mijn vraagstukken te kijken als het gaat om mindset, moederschap en carrière. Ze luistert zonder oordeel en ze kijkt met een open blik naar wat zich aandient als we samen klankborden. Ze geeft praktische tips die direct inzetbaar zijn voor meer innerlijke rust en mezelf in het midden zetten van eigen leven & werk. Ze geeft denkstof over het ‘labelen’ van mijn eigen gedrag: welke woorden gebruik ik? Welke overtuigingen heb ik? In hoeverre helpen ze mij?  Ze is een voorbeeld als het gaat om vrouwelijk leiderschap: Ze leeft het voor. Als vrouw, als moeder en als ondernemer. Dankzij onze gesprekken kan ik voor mezelf in kaart brengen waar het voor mij om gaat, waar ik naartoe wil en wat  ik ‘te doen heb’.”

Kristel Veldkamp, CEO Redboots

“Met Monique samenwerken is verdiepend en inzichtgevend. Haar vakkennis, persoonlijke stijl en manier van contact maken zijn heel plezierig. Door goed te luisteren en te kijken helpt ze patronen inzichtelijk te maken en te doorbreken. Ze inspireert door inzichten te delen, goede vragen te stellen en door gebruik van creatieve werkvormen is er ruimte voor wat er is. Ze helpt om wat vast loopt weer vlot te trekken, maakt bespreekbaar wat onder water zit. Het goede gesprek komt op gang en wordt gevoerd. Er is tijd voor vertraging en afleiding doorziet ze. Heel inspirerend en waardevol.”

Grietsje Visser, directeur Mindfit

“Monique heeft ze me anders naar mezelf en mijn behoeften leren kijken, positiever en krachtiger. Monique voelt goed aan hoe je je werkelijk voelt, wat je nodig hebt en sluit met tips, uitleg en voorbeelden goed aan op je persoonlijke veranderproces. Voor mij was dat de eerste aanpak die me écht van verstand naar gevoel heeft gekregen. Er is een wereld voor me open gegaan waarbij ik nu in staat ben om goed en tijdig te reageren op mijn signalen. Als mens functioneerde ik naar de buitenwereld prima, maar nu ook naar binnen. Dat is toch echt het belangrijkste om het leven met mezelf, mijn gezin en werk in een goede balans en met plezier te leven. Ik voel me meer ontspannen en kan weer genieten met volle teugen”.

ir. Juliette Kloosterhuis, HR Health Management & Quality