Academie voor Toezichthouders en Commissarissen

Toezichthouden is mensenwerk!

Wij geloven dat goed toezicht van groot maatschappelijk belang is. Toezichthouders en commissarissen vervullen een belangrijke rol bij het monitoren van bedrijven en organisaties. Daarnaast kunnen goede toezichthouders organisaties in de rol van sparringpartner of klankbord wezenlijk versterken. Toezichthouden is mensenwerk en een vak, dat een bepaalde mentaliteit, sensitiviteit en actuele kennis vergt. Daarom bieden we een uitgebalanceerd professionaliseringsprogramma voor de aanstaande, de beginnende, de ervaren en de zeer ervaren toezichthouder. Dit doen we met een bewezen mix van relevante gedegen kennis, impactvolle ervaringen en vernieuwende perspectieven. Zodat je bewust keuzes kunt maken die ertoe doen. Zo ontwikkel je de doordachte daadkracht die je nodig hebt voor het uitdagende vak van toezichthouder.

Voor velen is het een onbekend gegeven dat via Avicenna jaarlijks ca. 2.000 toezichthouders en commissarissen opgeleid worden. We zijn daarmee marktleider in Nederland. Het aanbod betreft ruim 65 verschillende opleidingen, die zowel online, face-to-face als in blended vorm worden aangeboden. Deze worden door 70 experts, docenten, trainers en ervaren toezichthouders uitgevoerd.

“Ik heb veel bruikbare handvatten mogen ontvangen om mee te nemen naar mijn Raad van Toezicht. Punten ter optimalisering van onze rol, met namen in de onderlinge relaties/gedrag tussen de leden, én richting de bestuurders.”

Deelnemer aan een opleiding van de Academie voor Toezichthouders