Teamcoaching en intervisie

Together Everybody Achieves More… Een mooi acroniem voor ‘team’. En in de ideale wereld geloven we dat ook allemaal: samen zouden we meer moeten zijn dan de som der delen. Synergie. Helaas laat dat in veel teams nogal eens te wensen over en zitten we elkaar soms eerder in de weg dan dat we bijdragen aan elkaars succes.

Heel vaak heeft dat te maken met inzicht. We zijn ons lang niet altijd bewust van hoe de ander in elkaar zit. Wat hem of haar drijft. En wat hij of zij nodig heeft om volledig tot bloei te komen. Sterker nog, we weten het vaak niet eens van onszelf! En dus worden we gedreven door onbewuste processen, onbegrip en irritatie. En dan is ‘tegen’ een makkelijker optie dan ‘samen’.

De dynamieken die in een team spelen, kunnen uitdagend zijn. Teams kennen verschillende fasen van ontwikkeling met in elke fase geheel eigen krachten en uitdagingen. Die gaan herkennen en weten wat die fase van ieder individu, van het team, van de leidinggevende en van de organisatie vraagt, is een belangrijke eerste stap in het optimaal kunnen inzetten van talenten binnen het team, het vergroten van werkplezier, het zorgen voor een goede balans en duurzame inzetbaarheid, en het bereiken van een prettige effectiviteit.

In onze teamtrainingen gaan we daar graag mee aan de slag. Op een speelse, luchtige en tegelijkertijd directe en soms confronterende manier creëren we inzicht en bewustzijn om van daaruit nieuwe stappen te kunnen maken en synergie te creëren, zodat iedereen met meer plezier en voldoening naar zn werk gaat EN het team als geheel tot betere prestaties komt.

Indien gewenst kunnen we onze betrouwbare en valide instrumenten inzetten om snel meer zicht te krijgen op teamkwaliteiten en -valkuilen, stressfactoren, helpende en saboterende dynamieken en interventie-mogelijkheden

Onze teamcoaches

Onze teamcoaches zijn allen zeer ervaren in het begeleiden van teamprocessen, het creëren van een veilige werkomgeving, waarin verbinding en respect vanzelfsprekend worden en nieuwe inzichten in teampatronen kunnen ontstaan. Zij onderzoeken samen met de teamleden waar behoeftes liggen en wat nodig is richting de toekomst en zorgen voor borging door in het team gedragen afspraken te maken.

Jindra
Xperienced coach
Rozemarijn
Xperienced coach
Mari
Xperienced coach
Julia
Xperienced coach
Ilonka
Xperienced coach
Rick
Xperienced coach
Eline
Xperienced coach
Monique
Xperienced coach

Monique gives a lot of enthusiasm and positive feeling during her training. She is a very positive person and knows how to catch the attention of people. She uses simple words, so everyone can understand her easily, and she has a lot of humor, which is great for a training. It’s always a pleasure to listen to her.

Jean Marcel Bloch, regional network development manager, France

Meer weten of met ons in contact komen?

Een teamtraject is volledig toegespitst op jullie ontwikkelvraag. We helpen je door het aanbieden van een mix van gedegen relevante kennis, impactvolle ervaringen en vernieuwende perspectieven.

Samen kijken we naar jullie leervragen en -behoefte en stellen we een op maat gemaakt programma samen. Neem contact met ons op om te kijken hoe we voor jullie het verschil kunnen maken en welke coach het beste past bij jullie ontwikkelvraag.